Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kulička z korálků

ctyrkoralek-09.jpgJednoduchá kulička z korálků.

Kulička z korálků

Využijeme techniku navlékání korálků "čtyřkorálek"- další varianty jsou popsané ve stejnojmenném příspěvku rubriky bižuterie.

ctyrkoralek-01.jpg    ctyrkoralek-00.jpg

Na vlasec navlékneme 3 korálky a pustíme je doprostřed vlasce, na jeden z konců vlasce navlékneme další korálek a druhým koncem vlasce ho provlékneme v protisměru - tak vytvoříme první kytičku motivu.

Pozor na častou chybu která je znázorněná na obrázku nahoře - důležité je provléknout vlasce společným korálkem v protisměru!

ctyrkoralek-02.jpg  ctyrkoralek-03.jpg

Dál pokračujeme tak, že na každý z konců navlékneme jeden korálek a pak ještě jeden společný provlékneme oběma konci vlasce v proti sobě. To uděláme dvakrát.

ctyrkoralek-04.jpg  ctyrkoralek-05.jpg

V posledním kroku navlékneme na každý konec vlasce jeden korálek a jeden z konců provlékneme prostředním korálkem začátku motivu.

Uděláme uzel a stáhneme . Přidáme další uzlík. Pokud chceme kuličku ještě zpevnit, tak provlékneme vlasec ještě bočními korálky, jako na třetím obrázku dole. Uděláme dva uzlíky, oba konce společně provlékneme ještě třemi korálky teprve potom odstřihneme.

Uzlík je ještě dobré pro jistotu zakápnout vteřinovým lepidlem.

ctyrkoralek-06.jpg  ctyrkoralek-07.jpg

ctyrkoralek-08.jpg  ctyrkoralek-09.jpg

Teď už jen zbývá z kuliček udělat náhrdelník.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Janča - Korálkové ozdoby

Dobrý den, Danielo máte moc pěkné korálkové ozdoby, hvězdy. Chtěla jsem se zeptat, kde bych sehnala nějaký podrobný návod na ně.
Děkuji a přeji pěkný den Janča

Daniela - Re: Korálkové ozdoby

Na některé ozdoby jsem vytvořila korálkové stavebnice v dárkovém provedení - v případě zájmu mohu poslat přehled.