Bezlepkový Krtkův dort
Bezlepkový Krtkův dort na který není potřeba bezlepková mouka, jen dva pudinkové prášky.
Krtkův dort
Suroviny:
na korpus
2 pudingové prášky (vanilkový nebo čokoládový)
1 z pudinků lze nahradit čokoládovým proteinem
20 g holandského kakaa
4 vajíčka
½ prášku do pečiva
med 1-2 lžíce (dle chuti)
na náplň
1 měkký tvaroh ve vaničce - 250g
1 ricotta - 250g
2 zralé banány
med, případně cukr moučka
želatina na nepečený dort
Troubu dáme rozehřát na 180°C.
Všechny suroviny na korpus rozmixujeme do hladka.
Vzniklé polotekuté těsto nalijeme do dortové formy (Ø cca 18-23cm) vyložené papírem na pečení.
Pečeme asi 15-20 minut - je potřeba korpus kontrolovat, protože čas pečení závisí na velikosti formy - ve větší se tenká vrstva těsta upeče rychleji. Pozor ať nepřepečeme a nepřesušíme.
Jakmile korpus vychladne, vydlabeme střed a necháme pouze asi 1-2 cm silné okraje.
Náplň - želatinu na nepečený dort připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s tvarohem, ricottou a trochou medu (případně cukru moučka) podle chuti. Pokud chceme, můžeme také do náplně přimíchat na kousky nasekanou kvalitní hořkou čokoládu.
Vydlabanou část potřeme tenkou vrstvou krému, poklademe banány a takto uděláme asi 2 vrstvy. Postupně zároveň formujeme do lehce vypouklého tvaru. Pokud máme větší formu, tak stačí jedna vrstva silnějších koleček banánu.
Vydlabané kousky korpusu rozdrobíme na jemno a dort touto "drobenkou" posypeme.
Dáme ztuhnout do lednice (nejlépe do druhého dne).
Dobrou chuť!