Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpalované sýrové bochánky

syrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--1-.jpgRecept mám od jedné Francouzky, jsou úžasné k vínu, nebo jen tak.

Odpalované sýrové bochánky

Potřebujeme:syrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--1-.jpg

1/4 litru vody

10 dkg másla

1 lžičku soli

15 dkg hladké mouky

12-18 dkg eidamu

4-5 vajec

 

syrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--3-.jpgsyrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--5-.jpg

V hrnci svaříme vodu, sůl a máslo, přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání chvilku "odpalujeme"

syrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--6-.jpgsyrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--8-.jpg

Do vychladlého postupně dáváme vejce a v robotu, nebo ručním šlehačem, umícháme hladké těsto. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a krátce zamícháme.

syrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--9-.jpgsyrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--10-.jpg

 

 

 

 

 

Pomocí dvou malých lžiček tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky. Pečeme dozlatova  na 200°C.

syrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--11-.jpg

Hotové bochánky jsou vynikající samotné, ale dají se i naplnit třeba sýrovou pomazánku.

syrove-bochanky-z-odpalovaneho-testa--1-.jpg

Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Alena - skvělé

Děla la jsem je na oslavu narozenin a jsou opravdu výborné. Děkuji :))