Odpalované sýrové bochánky
Recept mám od jedné Francouzky, jsou úžasné k vínu, nebo jen tak.
Odpalované sýrové bochánky
Potřebujeme:
1/4 litru vody
10 dkg másla
1 lžičku soli
15 dkg hladké mouky
12-18 dkg eidamu
4-5 vajec
V hrnci svaříme vodu, sůl a máslo, přidáme hladkou mouku. Za stálého míchání chvilku "odpalujeme"
Do vychladlého postupně dáváme vejce a v robotu, nebo ručním šlehačem, umícháme hladké těsto. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a krátce zamícháme.
Pomocí dvou malých lžiček tvoříme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky. Pečeme dozlatova na 200°C.
Hotové bochánky jsou vynikající samotné, ale dají se i naplnit třeba sýrovou pomazánku.
Dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
Děla la jsem je na oslavu narozenin a jsou opravdu výborné. Děkuji :))
Alena - skvělé